Creme brulee er en klassisk fransk dessert, som smager super godt. Desserten er forholdsvis let at lave, men det kræver god tid, og det bedste resultat opnås kun hvis du har en gasbrænder i dit køkken. Da din Creme brulee skal køle helt af inden man hælder sukker på, kan det være en god idé at lave dem dagen før man skal servere dem.

Udstyr
- Små ildfaste serveringsskåle
- Gasbrænder
Ingredienser
- 3 dl. Piskefløde
- 1 stk. Vaniljestang
- 5 stk. Æggeblommer
- 1 dl. Sødmælk
- 4 spsk. Sukker
- Ekstra sukker til karamelisering
Fremgangsmåde
- Rør æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen til en luftig æggesnaps.
- Kom fløde og sødmælk i en gryde, sammen med den tomme vaniljestang, og giv det et hurtig opkog.
- Når mælkeblandingen har kølet af i nogle minutter, tages den tomme vaniljestang op og blandingen hældes op i æggesnapsen under konstant omrøring - lidt af gangen. Dette kan godt skumme en del, og det er vigtigt du fjerne den.
- Fordel vaniljecremen i 4 ildfaste skåle og bag dem i en forvarmet varmluftovn i 25-30 minutter ved 125 grader. De er færdige når cremen har sat sig.
- Når de er bagt færdige skal de sættes i køleskabet. Her skal de stå i minimum 3-4 timer, men gerne natten over.
- De kolde crème brûlée drysses med et tyndt, men jævnt lag sukker, som brændes forsigtigt med en gasbrænder indtil sukkeret karamelliserer..
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
Creme brulee uden gasbrænder:
Ejer du ikke en gasbrænder, og kan du ikke låne en – så fortvivl ikke, for det kan sagtens lade sig gøre at lave Creme brulee uden en gasbrænder.