Creme brulee
- Ret: Dessert
- Sværhedsgrad: Let
-
Tilføj til favoritter
- Personer: 4
- Forberedelse: 25m
- Tilberedning: 30m
- Samlet tid: 55m
Gennemsnitlig karakter
(3.1/5)
19 stk anmeldelser
Ingredienser
- 3 dl. piskefløde
- 1 vaniljestang
- 5 æggeblommer
- 1 dl. sødmælk
- 4 spsk. sukker
- Ekstra sukker til karamelisering
Sådan laver du Creme brulee
Trin 1
Rør æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen til en luftig æggesnaps.
Trin 2
Kom fløde og sødmælk i en gryde, sammen med den tomme vaniljestang, og giv det et hurtig opkog.
Trin 3
Når mælkeblandingen har kølet af i nogle minutter, tages den tomme vaniljestang op og blandingen hældes op i æggesnapsen under konstant omrøring - lidt af gangen. Dette kan godt skumme en del, og det er vigtigt du fjerne den.
Trin 4
Fordel vaniljecremen i 4 ildfaste skåle og bag dem i en forvarmet varmluftovn i 25-30 minutter ved 125 grader. De er færdige når cremen har sat sig.
Trin 5
Når de er bagt færdige skal de sættes i køleskabet. Her skal de stå i minimum 3-4 timer, men gerne natten over.
Trin 6
De kolde crème brûlée drysses med et tyndt, men jævnt lag sukker, som brændes forsigtigt med en gasbrænder indtil sukkeret karamelisere.
Creme brulee uden gasbrænder:
Ejer du ikke en gasbrænder, og kan du ikke låne en – så fortvivl ikke, for det kan sagtens lade sig gøre at lave Creme brulee uden en gasbrænder.
I stedet for at bruge en gasbrænder kan du stille skålene med Creme brulee i et iskoldt vandbad – gerne med isterninger. Drys med sukker og grill dem øverst i ovnen til sukkeret lige er smeltet og gyldent – hold godt øje, for pludselig går det stærkt. Tag dem ud og server straks.