Creme brulee

  • Personer: 4
  • Forberedelse: 25m
  • Tilberedning: 30m
  • Samlet tid: 55m
Gennemsnitlig karakter

(4.2/5)

4.2/5 5 5
Anmeld denne opskrift

5 stk anmeldelser

Creme brulee er en klassisk fransk dessert, som smager super godt. Desserten er forholdsvis let at lave, men det kræver god tid, og det bedste resultat opnås kun hvis du har en gasbrænder i dit køkken. Da din Creme brulee skal køle helt af inden man hælder sukker på, kan det være en god idé at lave dem dagen før man skal servere dem.

Ingredienser

  • 3 dl. piskefløde
  • 1 vaniljestang
  • 5 æggeblommer
  • 1 dl. sødmælk
  • 4 spsk. sukker
  • Ekstra sukker til karamelisering

Sådan laver du Creme brulee

Trin 1

Rør æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen til en luftig æggesnaps.

Trin 2

Kom fløde og sødmælk i en gryde, sammen med den tomme vaniljestang, og giv det et hurtig opkog.

Trin 3

Når mælkeblandingen har kølet af i nogle minutter, tages den tomme vaniljestang op og blandingen hældes op i æggesnapsen under konstant omrøring - lidt af gangen. Dette kan godt skumme en del, og det er vigtigt du fjerne den.

Trin 4

Fordel vaniljecremen i 4 ildfaste skåle og bag dem i en forvarmet varmluftovn i 25-30 minutter ved 125 grader. De er færdige når cremen har sat sig.

Trin 5

Når de er bagt færdige skal de sættes i køleskabet. Her skal de stå i minimum 3-4 timer, men gerne natten over.

Trin 6

De kolde crème brûlée drysses med et tyndt, men jævnt lag sukker, som brændes forsigtigt med en gasbrænder indtil sukkeret karamelisere.

Creme brulee uden gasbrænder:

Ejer du ikke en gasbrænder, og kan du ikke låne en – så fortvivl ikke, for det kan sagtens lade sig gøre at lave Creme brulee uden en gasbrænder.

I stedet for at bruge en gasbrænder kan du stille skålene med Creme brulee i et iskoldt vandbad – gerne med isterninger. Drys med sukker og grill dem øverst i ovnen til sukkeret lige er smeltet og gyldent – hold godt øje, for pludselig går det stærkt. Tag dem ud og server straks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *