Brunkager

  • Antal: 125 stk.
  • Personer: -
  • Forberedelse: 15m
  • Tilberedning: 6m
  • Samlet tid: 20m
Gennemsnitlig karakter

(0/5)

0/5 5 0
Anmeld denne opskrift

0 stk anmeldelser

En af hovedingredienserne til en god jul, er havregrynskuglerpebernødder og brunkager. Ofte serveres der købte småkager, hvilket jeg synes er synd, da det vildt hyggeligt at bage sine egne brunkager og andre julegodter – specielt hvis man involverer sine børn. Og så smager hjemmebag bare bedre end det man køber i det lokale supermarked.

Ingredienser

  • 125 g. smør
  • 70 g. lys sirup
  • 125 g. farin
  • 2 tsk. potaske
  • 2 spsk. koldt vand
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1/2 tsk. stødt nelliker
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1/2 tsk. stødt allehånde
  • Fintrevet appelsinskal fra ½ appelsin
  • 75 g. hele mandler
  • 250 g. hvedemel

Sådan laver du Brunkager

Trin 1

Smør, sirup og farin smeltes i en gryde ved middel varme, hvorefter du tager gryden af blusset.

Trin 2

Bland kanel, ingefær, nelliker, allehånde, revet appelsinskal, mandler og hvedemel i en skål.

Trin 3

Potasken opløses i lidt koldt vand i en kop og røres i mel og krydderiblandingen.

Trin 4

Hæld den smeltede masse over i krydderiblandingen og ælt det godt sammen.

Trin 5

Rul brunkagedejen til en eller to tykke pølser, og pak dem ind i bagepapir eller husholdningsfilm. Læg pølserne på køl indtil de skal bruges. De skal mindst ligge på køl i 3-4 timer, så dejen bliver fast. Den an med fordel ligge natten over i køleskabet.

Trin 6

Skær tynde skiver af brunkagedejen og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Trin 7

Brunkagerne bages i ovnen ved 175 grader i 5-6 minutter, hvorefter de afkøles på en riste inden de serveres eller lægges i en kagedåse.

Brunkagedej kan nemt holde et par uger i køleskabet eller endnu længere hvis man frysser dem ned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *