Blødkogt æg burde ikke være en raketvidenskab, men ikke desto mindre er der mange som fejler og får serveret et smilende eller hårdkogt æg. Det smilende kan godt gå an – man kan altid fyrer en lille hvid løgn af og sige at “sådan plejer jeg at lave blødkogt æg, da jeg bedst kan li dem sådan.”
Fremgangsmåden herunder giver et blødkogt æg, hvor hviden er fast, og blommen flydende.

Udstyr
- Kasserolle
Ingredienser
- 1 stk. Æg (L)
- ½ tsk. Salt
- Vand
Sådan gør du
- Sæt vand over i en gryde med lidt salt i.
- Når vandet koger, lægger du forsigtigt ægget ned i med en ske.
- Skru herefter lidt ned for varmen, så vandet ikke bulderkoger
- Kog ægget i 6½ minut og tag det straks op af vandet.
- Skyl ægget under den kolde hane i 20-30 sekunder, da ægget ellers vil koge videre inde i skallen.
- Ægget er nu klar til servering med lidt salt på toppen. Velbekomme.
Ernæring
Kalorier: 75kcal | Kulhydrater: 0.7g | Protein: 7g | Fedt: 5g
Bruger du mindre eller større æg end nævnt i opskriften ovenover, skal du ændre kogetiden med ca. 30 sekunder.
Skriv et svar