Belgisk Stout

  • Antal: 20 liter
Gennemsnitlig karakter

(0 / 5)

0 5 0
Anmeld denne opskrift

0 stk anmeldelser

Denne belgiske stout har en næsten sort farve og en middel alkoholprocent på 4,5-5%.

Stouten har en dejlig afbalanceret aroma og smag af ristet chokolade, kaffe og karamel – og så har den en perfekt bitter eftersmag. En øl som falder i alle stout-elskeres smag.

Ingredienser

  • 3900 g. Chateau Pilsen
  • 300 g. Chateau Cara Gold
  • 500 g. Chateau Black
  • 500 g. Chateau Chokolat
  • 60 g. Chateau Special B
  • 105 g. Saaz Pellets
  • 1 brev (11,5 g.) Safbrew S-33

Brygproces

Trin 1

Varm 25 liter vand op til ca. 66 grader og tilsæt den kværnede malt.

Trin 2

Når malten er tilsat, bør temperaturen lande på ca. 62 grader. Hold denne temperatur i 110 minutter, mens du jævnligt rører rundt i mæsken med en brygske.

Trin 3

Hæv mæskens temperatur til 72 grader, og hold den i 10 minutter.

Trin 4

Hæv mæskens temperatur til 78 grader, og hold den i 2 minutter.

Trin 5

Filtrer mæsken i din Lauter tun og tilsæt jævnligt 75 grader varmt vand, så du til sidst ender på ca. 23 liter urt.

Trin 6

Urten bringes i kog, og skal samlet koge i 90 minutter.

Trin 7

Efter 20 minutters kogning tilsættes 85 gram humle.

Trin 8

Efter 80 minutters kogning tilsættes 20 gram humle.

Trin 9

Når urten er færdigkogt, skal du ha siet humlen fra og derefter nedkøle urten til ca. 25 grader.

Trin 10

Når urten er kølet ned, skal den på en gærtank og gæren tilsættes.

Trin 11

Når øllet er færdiggæret efter ca. 14 dage, skal øllet på flaske.

Trin 12

Efter flaskning skal øllet lagre i minimum 2-4 uger ved 4-5 grader før den er klar til at blive drukket.

Ingredienser:, , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *